Tilbage til: Portalen | Forsiden
 
  Temaoversigt >> Læs indlæg  
  Side 1 af 1
Flere aktører vil være med til at forbedre bredbån
 


Administrator Molsportalen

Total antal indlæg : 20Skrevet d. 03-05-2014 14:46:48
________________________________

Borgerforeningen har længe arbejdet for bedre IT-muligheder på Mols og Helgenæs. Med  regeringens bredbåndsplan står kommunerne nu centralt placeret. Borgerforeningen har et fint samarbejde med Syddjurs kommune og deltaget i flere møder om sagen - også med aktører.

Når det gælder bosætning og erhvervsklima, er der meget på spil for kommunerne, og er den digitale infrastruktur ikke god nok, risikerer kommunerne, at borgere og virksomheder søger andre steder hen. Borgerforeningens appel om bedre IT-motorveje her hos os er hørt. Syddjurs kommune er trådt aktivt ind i kampen om udrulning af fibernet forbindelser. Med Erhvervsstyrelsens anbefaling af borgerforeningens strategi har flere udbydere aktuelt udvist øget interesse for at opgradere den digitale kapacitet og hastighed. Konkurrencen er skærpet bemærkelsesværdigt, og Borgerforeningen har flere henvendelser fra aktører om samarbejde. Dog betinger aktørerne sig ofte, at samarbejdet og kortene holdes tæt ind til kroppen af hensyn til konkurrenterne, men aktørerne vil samtidig gerne have foreningens støtte til at tilvejebringe den nødvendige opbakning - den såkaldte kritiske masse, så investeringen opnår optimal rentabilitet. Foreningen har gentagne gange påpeget det vanskelige i at arbejde for at opnå bedre bredbånd uden at oplyse, hvad, hvordan og hvornår det skal ske. Det er nødvendigt at præsentere produkt og pris for at opnå tilslutning.

Men nu åbnes lidt op for mulighederne. Både TDC og NRGi kommer på banen med kontakt til brugerne om, hvad udbyderne kan præsentere og til hvilken pris!


Mvh

Bestyrelsen


     

Hvad tilbyder TDC

TDC er på vej med 2 offentlige møder. I Vrinners Beboerhus den 20. maj og i Tved Forsamlingshus den 21. maj.

Arrangementerne skal give beboerne på Mols informationer omkring hvilke muligheder der er for lynhurtigt Internet og TV fra TDC. Samt et anderledes møde med TDC.
• Der vil være mulighed for at gennemgå borgernes personlige arrangement med TDC.
• Bestille nye produkter BB/TV/Mobil/div. TDC Butik Århus Nord stiller op med sælgere, rådgivere og teknikere til arrangementet. Se prisark 1 og prisark 2 samt tilvalg

Hvad tilbyder NRGi

NRGi er på vej med fibernet til boligen. Kampagnen er nået gennem Vrinners og i disse dage kommer turen til borgerne i Knebel. Er tilslutningen stor nok vil NRGi udrulle fiberkabel videre frem på Mols og Helgenæs. Tilmeldingen i Vrinners er tilstrækkelig og godkendes i NRGi i disse dage.

I henvendelsen skriver NRGi:

Vi  lancerer nu en kampagne Fremtidens Fibernet i dit område, så vi i fællesskab kan sikre den digitale fremtid. Før fibernettet kan blive en realitet skal mindst 31 % af husstandene i dit område støtte initiativet. Se tilbudspriser, ofte stillede spørgsmål


  Side 1 af 1
Copyright © 2006 - 2018 Landsbyhjemmeside by Andrewscom