Tilbage til: Portalen | Forsiden
 
  Temaoversigt >> Læs indlæg  
  Side 1 af 1
Pressemeddelelse fra Borgerforeningen
 


Redaktør Molsportalen

Total antal indlæg : 5Skrevet d. 16-01-2014 10:46:36
________________________________

Pressemeddelelse


Masser af livskvalitet på landet!

Flere rapporter i 2013 har vist, at folk på landet er mere lykkelige end folk i byerne. Det overrasker os ikke. Men det minder os om, at vi skal blive bedre til at formidle kvaliteterne ved at bo på landet


Det er masser af livskvalitet i de danske landdistrikter og yderområder. De fleste af os, der bor her, kunne ikke forestille sig at bo andre steder. 

I løbet 2013 så vi da også flere rapporter, der viser, at folk på landet er mere lykkelige end folk i byerne. Det overrasker os ikke. Men det minder os om, at vi skal blive bedre til at formidle kvaliteterne ved at bo på landet – ikke mindst til alle dem, der drømmer om at flytte hertil, men tøver med at tage skridtet fuldt ud. Vi skal sammen gøre alt, hvad vi kan for at være fremsynede, udvise rettidig omhu og være på forkant med planlægning, så gode bosætnings- og erhvervs vilkår er til stede. 

I den sammenhæng er det dejligt, når området yderligere kan markere sig med landets bedste kobesætning, en finaleplads som årets lærerplads, og ved at have kommunens største fremmøde ved vælgermøderne og den højeste stemmeprocent ved valget, samt på det sidste byrådets flittigste medlem - foruden alle de andre kvaliteter, der kendetegner Mols og Helgenæs. Det sætter på fineste vis området på landkortet.

I årevis har Borgerforeningen arbejdet ihærdigt på at placere bosætning på Mols og Helgenæs i de lokale politikeres bevidsthed. Bosætning er en vigtig forudsætning for et fortsat godt serviceniveau. Uden børn ingen børnehave eller skole, så enkelt er det. Som led heri arrangeredes i august 2013 en byvandring i Knebel, idet de sidste lokalplaner er ved at være på plads, og vi gerne vil vise, dels hvad gamle bygninger kan bruges til, og dels fremtidens bosættelsesmuligheder samt fortælle om det gode liv her hos os.

Det er vigtigt ikke kun at fokusere på den udadvendte indsats. En by skal også tage godt i mod tilflyttere. Derfor har Borgerforeningen en særlig afdeling for nye beboere i området og indledt et samarbejde med ejendomsmæglerne i postdistrikt 8420. Mæglerne har lovet at medtage et link fra borgerforeningen, når en ejendom på Mols og Helgenæs sættes til salg. Kun en enkelt mægler har sagt fra.

foreningens generalforsamling, der finder sted i Strands Forsamlingshus torsdag den 30. januar kl. 19.30, kan man høre mere om foreningens arbejde med bl.a.: Bedre bredbånd og mobiltelefoni, det fallerede muslingefiskeri i Knebel Vig, akutberedskab, erhvervsudvikling, by-forskønnelse, kommuneplanen, omfartsveje, cykelstier, hjertestarterkurser mv. og så får vi nok osse en snak om, Hvorfor Syddjurs missede 2 pladser i regionsrådet? Hvad gør man, når argumenter ikke kan flytte akutlægebilen, og Bent Hansen vinder regionsvalget, fordi ingen kender de øvrige 40 kandidater?

Efter generalforsamlingen giver Claus Wistoft som nyvalgt borgmester sin version af muligheder for Syddjurs i almindelighed og Mols/Helgenæs i særdeleshed!


Se mere på foreningens hjemmesider

 Bestyrelsen


  Side 1 af 1
Copyright © 2006 - 2018 Landsbyhjemmeside by Andrewscom